Kan jeg holde hjemmet pænt mens jeg har hund?

dd33

Hunde både fælder, savler og sviner hjemmet til med beskidte poter. Det kræver derfor ekstra meget arbejde at holde hjemmet rent og pænt, når man bor med en hund, men det er skam ikke umuligt. I denne artikel kommer vi ind på, hvad du kan gøre for at holde hjemmet pænt, også selvom du bor med hund.

Øvelse gør mester

Mange mener at man skal vælge mellem et yndigt og rent hjem eller end hund. Men sådan behøver det på ingen måde at være. Måske har du hørt skrækhistorier om hunde, som går amok i de dyre designmøbler, når den skal være alene hjemme.

I bund og grund handler det jo blot om at træne sin hund til at opføre sig pænt og holde poterne fra de fine møbler. Det kan du med fordel gøre ved, at sørger for hunden har et fast opholdssted. Hunden skal have en seng at sove i, legetøj at gnave i og et sted, hvor den kan komme ud og tisse. Så skal den nok holde sig væk fra møblerne.

Hunde har behov for stimuli

For at hunden ikke skal gnave løs i tøj og møbler, så skal den have masser af stimuli. Det betyder daglige gåture, kasteleg i haven og masser af klap og kærlighed. Ingen hund elsker at være alene i mange timer, men de kan sagtens trænes til at blive gode til det.

Nogle hunde er bedre til at være alene end andre. Hvis ensomheden bliver for svær, så har nogle hunde en tendens til at lade frustrationen gå ud over inventaret der hjemme. Det vil vi selvfølgelig helst gerne undgå, og derfor er det vigtig at træne hunden til at være alene hjemme i lidt tid ad gangen.

Indret hjemmet til hunden

Bare fordi hjemmet skal indrettes til hunden betyder det ikke, at det skal se grimt ud. Her er et par ting, du kan gøre for at gøre livet med hunden nemmere.

Det kan for eksempel være smarte overflader, som er nemme at tørre af eller et gulv, der er nemt at støvsuge. Det er for eksempel ikke smart at have tæpper på gulvene, da hundehår er endnu sværere at fjerne fra tæpper. Når det er sagt, så bør du investere i en støvsuger med ekstra kraftig sugeevne, så du kan få buk med alle hårene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *