simpelt design

En minimalistisk hjemmeside

dd33

Nogle hjemmesider er fyldt med en masse informationer og en hel masse detaljer, sommetider alt for mange. Hvis du skal lave en hjemmeside, kan du vælge at gå en anden vej ved at fokusere på minimalisme. Her er fokus på less is more. Du designer altså din hjemmeside på en måde, hvor unødvendige dele er skåret fra, så hjemmesidens interface på den måde gøres simplere. Her får du nogle råd til, hvordan du kan gøre din hjemmeside mere minimalistisk.

Menuen og tekstmængden

Hvis du gerne vil have en minimalistisk menu på din hjemmeside, kan du vælge at lave få menupunkter i stedet for mange. Du bør altså overveje, hvilke menupunkter, der er nødvendige, og hvilke der ikke er.

Generelt bør du overveje, hvad hjemmesidens formål er, og hvilke dele, der ikke er vigtige i forhold til det formål. Her kan du f.eks. tænke over billeder, skrifttyper og ikoner osv. Hvad er vigtigt for din hjemmesides formål, og hvad kan betragtes som overflødige dele, der ikke er grund til at have på hjemmesiden.

Du kan også tænke over tekstmængden på din hjemmeside, og hvor den kan afkortes eller helt fjernes. Et eksempel er, hvis du gerne vil lave et link til, hvor du kan findes på de sociale medier, som f.eks. Twitter. Så kan du tænke over, om du virkelig behøver at skrive en tilhørende tekst, eller om det er nok med et lille ikon, der fungerer som et link.

design

Whitespace og farver

Brugeroplevelsen kan forbedres ved brug af det, der kaldes whitespace. Begrebet dækker over den tomme plads, der er mellem de forskellige dele, som tekst, billeder osv.  Hvis du går efter at lave en minimalistisk hjemmeside, kan det være en fordel, hvis du vælger at benytte en del whitespace. Dog er det værd at påpege, at selvom det hedder whitespace, så kan du godt benytte farve. Whitespace skal altså ikke nødvendigvis være hvidt.

Du bør dog forholde dig til valget af farver på din hjemmeside. Du kan gøre hjemmesiden mere minimalistisk ved at holde dig til en eller to farver ad gangen. Undgå med andre ord at bruge et væld af forskellige farver. Måske du endda kan overveje, om du kun vil bruge sort og hvid på din hjemmeside. I forbindelse med farvevalg, er det også relevant at pointere vigtigheden af at undgå for mange detaljer. Det handler f.eks. om at undgå farveovergange og skygger.

Skrifttyper

Hvis du ikke har særlig mange elementer på hjemmesiden, såsom billeder, kan du i stedet være kreativ med dit valg af skrifttype. Du kan vælge en, der fanger opmærksomheden, men som ikke er svær at læse.  Ved at benytte varierende størrelser og stil, kan du desuden tydeliggøre, hvad der er vigtigt og mindre vigtigt f.eks.

Forhåbentlig har de ovenstående råd været både informative og brugbare. Hvis du overvejer at lave en hjemmeside med et minimalistisk design, men endnu ikke ved, hvordan du i det hele taget laver en hjemmeside, kan du heldigvis lære dette på flere måder. F.eks. kan du læse om det i bøger eller på nettet, så du kan blive ordentligt klædt på til at opsætte din egen minimalistiske hjemmeside.

Drømmer du om at lave en hjemmeside med et minimalistisk design? Læs her, hvis du vil have nogle forslag til, hvordan hjemmesiden bliver mere minimalistisk.

studerende

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *