gangster med solbriller

Gør din polterabend til en uforglemmelig oplevelse

dd33

En polterabend føles i dag som en pæredansk tradition. Men faktisk er det et bryllups skik der kommer fra Tyskland. Man tror at skikket går helt tilbage til germanske stammetraditioner. Der findes også en teori om at polterabend er til for at bejlere til bruden, dem som har tabt, en chance for at lette presset. Og så på den måde sikre freden i landsbyen. 

I dag har polterabend traditionen spredt sig fra Tyskland og Østrig til lande som Polen, Sverige, Danmark, Finland, og endda Brasilien, hvor der findes tysksprogede indvandrere. Man har også noget lignende i Storbritannien, hvor det hedder ”stag night”.

I Danmark slog polterabend først igennem i 1980’erne, men er nu veletableret. Der findes forskellige varianter af polterabend. I nogle områder er brudeparret fælles om polterabenden. I andre, er den en ren herreaften, og der findes også en særskilt polterabend for bruden og hendes veninder. I England hedder den kvindelige version hønseaften. 

stripper i bikini

Det skal ikke gå stille for sig, og gerne med en portion mystik

Selve ordet polterabend kommer fra det tyske ord ”poltern” som betyder ”rumlen”. Den oprindelige version indebærer at brudeparret slår en del porcelæn i stykker. Det siges at bringe held og lykke i ægteskabet. 

Her har du et andet polterabend forslag: polterabend i et escape room. 

Et escape room vil føje mystik til din polterabend. ESCAPEROOM er en Midgaard Event virksomhed og ligger ved fælledparken i København. Der finder du adskillige escape room lokaler med forskellige emner. Der er plads til 90 personer, og det er et udmærket sted til at holde polterabend. 

Løs spændende udfordringer som team

Escape room er en slags teamwork rollespil. Konceptet er, at forskellige konkurrerende teams bliver lukket ind i hver deres rum for en aftalt tid, fx en time. De kan kun komme ud af rummet ved at løse bestemte opgaver, gåder, eller mysterier i fællesskab. Det kan være detektivopgaver, videnskabelige udfordringer, mentale puslespil, og meget mere. Temaerne bliver udarbejdet af professionelle og findes i forskellige sværhedsgrader. 

Escape room er ganske velegnet til polterabend. Det er sjovt, spændende, og alle kan deltage på lige fod. Et escape room event er altid udarbejdet på en måde at det kræver en kombination af forskellige evner, for at løse opgaven. Alle kan og skal bidrage med noget, og løsningen findes som regel kun ved at tænke udenfor boksen. 

Et luftgevær er en spændende gave

Det er måske ikke ligefrem den bedste bryllupsgave, fordi symbolikken ville være lidt ved siden af. Men livet går jo videre, også efter brylluppet. 

Luftgevær skydning er rigtig skydning, bare uden krudtrøg, og uden livsfare. Alle der er fyldt 18 år, kan købe, eje og bruge et luftgevær. Der findes dog begrænsninger i fht. kaliber. Den gængse kaliber er 4,5mm og den er uden begrænsninger. 

Luftgevær skydning er skydningens minimalisme. Alle elementer for skydning er til stede, ligesom med ildvåben. Det er ren og pur skydning, uden dikkedarer. Koncentration, et godt øje, en rolig hånd og ånd, et geværknald og en overraskende kraftig rekyl. Et luftvåben er et relativ simpelt gevær, men luftgevær skydning er ikke simpel. Faktisk er det sværere at ramme et mål med et luftgevær end med en salonriffel. 

pige skyder til måls

Hvordan må du bruge et luftgevær?

Kraftigere luftvåben med kalibre over 4,5mm og/eller en mundingshastighed fra og med 220m/s, kræver enten jagttegn eller en våbentilladelse fra politiet. Der er også regler for hvor du må bruge et luftgevær. Du må godt bruge det i dit eget hjem, eller på privat grund hvor det ikke kan blive til fare for andre. Men du må ikke skyde efter levende dyr, selv om nogle websider påstår at du godt må skyde rotter og duer. 

Det må du ikke. At skyde efter levende dyr kræver et jagtvåben. For et luftgevær at være et jagtvåben, skal det have en mundingshastighed på mindst 220 m/s. Og så skal du have jagttegn eller våbentilladelse for at eje sådan et luftgevær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *