Bord og stole

Ryd ud i dine ting og sager

dd33

Mange ønsker at leve et minimalistisk liv når det kommer til design og indretning. Rigtig mange elsker at kigge i boligmagasiner, og elsker især at se de mange reportager, som omhandler hvordan man kan indrette sit hjem på en minimalistisk måde. Det er dog langt fra alle, der kan se sig selv leve på den måde. Den største hæmsko for dette er de mange ting som man har. For de fleste mennesker har rigtig mange ting. Og hvis der er en ting, som kendetegner det minimalistiske hjem, så er det få ting. Så har man mange ting i sit hjem, skal man gøre noget ved det. Man skal gøre sig selv den tjeneste at rydde op i mange ting. 

Rå væg og trappe

Minimalisme passer med etårs-reglen

Der er en regel, som passer rigtig godt i forhold til den minimalistiske stil i hjemmet. Den kaldes i folkemunde etårs-reglen. Det er et rigtig godt pejlemærke for hvad man har brug for og hvad man ikke har brug for i sit hjem. Man skal kigge på alle sine ting i hjemmet én ad gangen. Hvis ikke man har brugt eller tænkt på at bruge den pågældende ting i et år, så skal den gives videre. For naturligvis skal man ikke blot smide sine ting væk. Man skal give dem videre i det omfang man har mulighed for. 

At smide mange ting ud kan i første omgang være meget hårdt. Der er altid mange minder forbundet med de mange ting man har. Og smider man en ting ud, som er forbundet med mange minder, kan man næsten føle, at man smider en lille del af sig selv ud. I det store hele vil man dog nyde, at man har gjort det. For der er stor sandsynlighed for, at man alligevel aldrig vil tænke på den ting igen. Lån nemt penge til at købe en erstatning for tingen du har købt ud, hvis du alligevel fortryder. 

Måske har du haft en brænder til creme brulee, som du har smidt ud. Står du en nytårsaften og skal lave denne lækre dessert vil du selvfølgelig fortryde, at du har smidt tingen ud. Men her kan du blot låne en andens brænder eller købe en ny for de penge du har lånt. 

planteholder

At give ting videre føles dejligt

Når du giver ting videre føles det skønt. For meget ofte vil man finde ud af, at andre faktisk kan bruge nogle ting bedre end en selv. Og har man selv en ting, som man aldrig bruger kan man lige så godt give den til andre, som kommer til at bruge den mere. At opfylde kravene for det minimalistiske hjem vil også passe godt sammen med tanken om at give videre. 

For at smide ting direkte ud kan næsten gøre ondt af og til. Derfor er det bedre at give dem videre, så man i det mindste ved, at tingene bliver brugt af andre. Er man i gang med en flytteproces kan man låne nogle penge til det man mangler. Lån penge uden krav og nyd, at det kan være meget nemt at låne for hvem som helst. Skal du indrette dit hjem minimalistisk vil du nemlig få brug for nogle hvide og lyse møbler, som du måske ikke har råd til med mindre du sørger for at låne nogle penge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *