Et handicap kan føles begrænsende

Dette kan du på trods af et handicap

dd33

Et handicap kan føles enormt begrænsende. Ikke mindst, hvis det er noget, man har pådraget sig senere i livet. Så ved man, hvordan det er at kunne bevæge sig frit rundt for så pludselig at blive frataget den mulighed. 

Heldigvis er der masser af ting, som man stadig kan på trods af sig handicap. Det kræver bare, at man bliver mindet om det fra tid til anden. Ellers er det nemlig nemt at blive suget ned i et sort hul bestående af dårlige tanker om en selv og ens fremtidsmuligheder. Selvfølgelig bliver man ikke præcis ligesom de mennesker man omgiver sig med eller ser op til, men det er heller ikke nødvendigvis tilstræbelsesværdigt. 

I stedet bør man tilstræbe at blive den bedste version af sig selv. Det gør man kun ved at erkende sine begrænsninger handicap eller ej, for så at arbejde videre derfra. 

Skab værdi med et handicap

Gode projekter, der skaber værdi

Det kan for eksempel være, at du, grundet dit handicap, ikke har mulighed for at arbejde. Det kan få selv den bedste til at føle sig ubrugelig, men det behøver langt fra at være tilfældet. 

Man kan nemlig sagtens bidrage med en masse, selvom man ikke nødvendigvis har mulighed for at uføre et konventionelt job. Til gengæld kan det være, at man kan bruge den tid, energi og passion man trodsalt har til at bygge nyt eller renovere på hjemmet. Det vil du selv, såvel som dem du eventuelt bor samen med, helt sikkert sætte pris på. Fordelen er, at det er et konkret projekt med konkrete løsninger, som kan tage lide den tid, det skal.

På lignende vis kan du også begynde at skrive. Det er nemlig også et langt projekt, som dog har et noget mindre kvantificerbart resultat. I stedet kan det, ligesom boligrenovation i øvrigt kan være, enormt meditativt. 

Har du lyst til at dele det til fordel for dig selv og andre, kan du gøre det online, men det kan også have værdi, selvom kun du har læst det. Fordi mange af disse værdiskabende projekter ikke nødvendigvis bliver anset som sådan af markedet, kan det dog være svært at holde liv i månedsbudgettet. 

I Danmark er der heldigvis rig mulighed for at få støtte, men det kræver at man opsøger det. Derudover vild er også altid være nogle, desværre ofte handicappede, der falder gennem systemet og ikke får den hjælp, de har brug for. 

Få hjælp

Få hjælp og overskud

Det kan du undgå bliver din skæbne ved at læse op på, hvad du egentlig har ret til fra kommunal såvel som statslig side, hvis du er handicappet eller pårørende til en handicappet. Den slags kan du læse mere om her

Kort opsummeret kan hjælpen dog deles op i to. Først og fremmest er der konkret økonomisk hjælp i form af tilskud. Det skal være tilskud til noget konkret såsom psykiatri eller bolig, men til gengæld får du hjælp i form af egentlige penge. 

Alternativet er sådan noget som hjemmehjælpssystemet, der kan komme ind som en tiltrængt hjælp, hvis ikke man selv kan gøre rent eller lignende. Hvis du altså lægger et realistisk budget og får den hjælp, du har behov for, er der masser af ting, du kan. Det gør sig gældende lige meget hvilket handicap, du har. 

I sidste ende afhænger, hvad du kan, nemlig af dig og ikke en tilfældig online artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *