minimalistisk_indretning

Minimalistisk indretning og livsstil

dd33

Minimalisme er en strøm, der bliver mere og mere populær i Danmark, som den tager fat. Mange vil nok sige, at den kommer fra USA, da den er meget populær der ovre. Minimalisme handler i bund og grund om at livet bør handle om de ting, der betyder noget for en, og at man ikke skal have unødvendige ting eller overflødigt rod, hverken i ens hjem eller i ens hoved.

Minimalisme handler om at leve i balance. Minimalistisk design handler lige så meget om funktionalitet og om det ydre, altså design. Det er vigtigt, at der er en harmoni mellem de to ting – så får man mest muligt ud af sit hjem. En flot designet stol kan være åh så lækker at se på, men hvad er meningen i at have den stående, hvis man sidder dårligt i den?

En minimalisk indretning afspejler et roligt sind

Er ens hjem fyldt med rod, er det nemt at blive stresset hurtigt. Og så kan man risikere at stressen tager mere af ens liv end den burde. Man siger, at ens skrivebord afspejler ens sind. Men det kan man sige om hele sit hjem. Minimalisme handler om, at ens hjem skal arbejde for en, og ikke mod en.

Det skal være nemt og ligetil at komme fra A-B i sit hjem. Det skal være rart at stå op om morgenen og kigge rundt i rummet man har sovet i.

minimalistisk_indretning

Det skal være nemt at komme til når man skal gøre rent. Det skal være ens yndlingsfarver der møder ens øjne, når man kigger rundt i ens hjem. Hvis ens skrivebord flyder med papirer, og man ikke ved, hvor man skal gøre af dem, så kan det være, man skal spørge sig selv, om ens kontor er indrettet på en måde, så hver ting har en plads.

Det er nemlig det, minimalisme går ud på: I den minimalistiske indretning har hver ting deres plads, så man har styr på sine ting, frem for at ens ting har styr på en.

Er minimalisme for alle?

Det er selvfølgelig ikke alle, der er interesserede i at leve minimalistisk eller designe deres hjem minimalistisk. Men vælger man at designe sit hjem minimalistisk, kan man ikke undgå også at få lidt mere plads til fordybning og ro, og det har alle vist godt af. Hvis du står og har en perfekt idé til en mere minimalistisk indretning, men ikke har midlerne, så er billige lån en mulighed. Det er ikke meningen, at minimalisme skal være dyrt.

Det handler ikke om hvor meget ting er værd, men hvor meget de ting betyder for en. Minimalisme er især populært i den yngre generation, og det afspejler nok, at mange unge søger en dybere mening i deres aktivitetspakkede liv, og søger at gøre deres liv mindre kompliceret, så de kan fokusere på det, de vil.

I vores forbrugersamfund er det normalt at bruge penge på alt muligt unødvendigt hver måned. Men mange gange, så smider vi penge ud ad vinduet, eller fylder vores liv med ting, vi egentlig ikke har brug for. I minimalisme er et køb en investering, der skal give mere værdi end den tager.

minimalistisk_indretning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *