guide_penge_online

En minimalistisk guide til at låne penge online

dd33

Debitorrente. Annuitetslån. Hovedstol. Ja, låneverdenen kan virke kompleks og uoverskuelig, og for mange kan det være svært at finde ud af hvilket lån der er bedst og billigst. Men fortvivl ikke. I denne artikel finder du en simpel og minimalistisk guide til at låne penge på nettet. Så sæt dig godt til rette, smid de mange fagtermer væk og forbered dig på at blive klogere på de mange lånemuligheder.

Find det billigste lån

Der er stor forskel på hvad det koster at låne penge. De fleste kigger kun på renten, men glemmer desværre at der også er andre omkostninger forbundet med at optage et lån – herunder administrationsgebyrer, oprettelsesgebyrer, betalingsgebyrer, m.m. Lægges alle disse omkostninger sammen fås pludselig en helt anden pris end hvis man udelukkende ser på renten.

Det kan dog være besværligt og tidskrævende at skulle beregne de samlede omkostninger for et lån – især fordi nogle omkostninger er tilbagevendende, mens andre ikke er. Desuden er det svært at sammenligne de mange lånetyper, når omkostningerne opgøres i absolutte tal – altså i kroner og ører. Det skyldes at omkostningerne typisk er højere, des større lånebeløbet er.

For at få en korrekt pris for lånet, bør du kigge på den årlige omkostning i procent – også kaldet ÅOP. Den inddrager nemlig alle de omkostninger der er forbundet med lånet, og da der er tale om en procentsats, kan du uden problemer bruge tallet til at sammenligne prisen på de forskellige lånemuligheder.

Finder du 2 forskellige lån, og har det ene en ÅOP på 8,75 %, mens det andet har en ÅOP på 6,50 %, bør du altså vælge det sidste for at få den billigste pris. Simpelt, enkelt og ligetil. Så glem alt om den nominelle rente – den fortæller nemlig intet om hvad lånet reelt koster. Den nominelle rente kan være 20 %, mens den årlig omkostning i procent er på flere hundrede procent.

guide_penge_online

Vælg den optimale løbetid

Udover prisen for lånet, bør du også være opmærksom på løbetiden – altså den samlede tilbagebetalingstid. Det gælder især hvis du låner pengene til forbrugsgoder som fx computere, spillekonsoller og mobiltelefoner. Vælger du et lån med en lang løbetid, risikerer du nemlig at skulle betale af på noget du ikke længere bruger.

Forestil dig fx at du låner penge til et nyt fjernsyn og at løbetiden er 5 år. Du er glad for dit nye køb og nyder den store skærm, det skarpe billede og den fyldige lyd. Men allerede efter 2 år er fjernsynet forældet eller gået i stykker, og du må se dig om efter et nyt. Desværre betaler du stadig af på det oprindelige lån. Ja, faktisk mangler du fortsat 3 år før det er betalt ud. Ikke godt. Du har ikke lyst til at optage endnu et lån – din økonomi er i forvejen presset.

I nogle tilfælde kan det dog være fornuftigt at vælge en længere løbetid. Det gælder især hvis du skal bruge pengene til forbedringer af huset. Her er der nemlig ikke tale om et direkte forbrug, men snarere en investering som kan gavne din økonomi – fx ved et eventuelt senere salg af huset. For større lånebeløb er det også almindeligt med en længere løbetid, da det kan være svært at tilbagebetale et stort beløb på kort tid.

Løbetiden spiller også en rolle for den årlige omkostning i procent (ÅOP). Jo længere løbetiden er, des højere er omkostningerne også. Derfor kan det være en fordel at vælge et lån med en kortere løbetid.

guide_penge_online

Lån penge på nettet

Der er næsten ingen grænser for udbuddet af lånefirmaer på nettet. Et af dem er Nordisk Lån, hvor du nemt og hurtigt kan låne penge og får svar på blot få minutter. Lån penge nu ved at udfylde deres simple ansøgningsformular.

1 kommentar til “En minimalistisk guide til at låne penge online”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *