Barbering

Guide til simpel barbering

dd33

Skæg har siden tidernes morgen været symbol på maskulinitet. Stort skæg betyder stor mængde testosteron, hvilket betød at man var mere mandig. I nogle religioner betyder langt skæg også livserfaring eller at man er gift. Kvinder barberer sig på benene og under armene, hvor mænd i højere grad nøjes med ansigtet.

Nu til dags er skæg mere bare en del af udseendet. Og hvis man ikke barberer sig, kan man hurtigt komme til at ligne en såkaldt hulemand. Men hvis du gerne vil give dig i kast med at barbere dig selv, følger her et par tips til at opnå det bedste resultat.

Historien bag barbering

Historien om barbering starter muligvis helt tilbage fra Alexander den Stores tid, hvor han opfordrede sine soldater til at glatbarbere sig, da håret var nemt at hive i for fjenden. Man ved dog at de gamle ægyptere med garanti fjernede hårene, da de gik meget op i hygiejne.

Det menes at hårene blev fjernet grundet de høje temperaturer. Mangel på hår gav tilmed færre sygdomme. Her blev håret fjernet ved at blive gnedet mod sten.
Heraf kom også barbarer, der betyder ”de ubarberede”. De var beskidte og uciviliserede.

Dengang brugte man sten og muslingeskaller til at fjerne hårene på kroppen, og det var først senere at metallet kom til at blive det foretrukne materiale til barberblade.
De helt gammeldags barberblade, kaldes en ”cut-throat”, da det krævede en rolig hånd at barbere med sådan en.

Barbering

Det består af en tyk kniv, der holdtes skarp ved at gnide den mod et stykke læder. Kniven kunne så foldes ind i skaftet, så værktøjet kunne blive gemt sikkert væk.
I 1920’erne blev barbermaskinen opfundet, der stadig revolutionerer markedet.

Nu var det nemlig mere sikkert at barbere sig, så man slap for at skære sig. Og med årene er barbermaskinen kun blevet mere brugervenlig og anvendelig.

Sådan opnår du den bedste barbering

Der er forskellige typer barberblade, du kan vælge til at opnå den ønskede effekt.
Hvis du ønsker at trimme lidt af længden, uden at hårene bliver helt korte, er en barbermaskine den nemmeste måde. Barbermaskiner kommer i langt de fleste tilfælde med en plastikhætte, som sikrer at hårene bliver lige lange over det hele. Her slipper du også for at gøre ansigtet vådt med barbercreme, så det er en hurtigere løsning.

Hvis du ønsker en glatbarbering, skal du vælge et barberblad. Den originale ”cut-throat” giver det mest præcise resultat, men er også svære at undgå sår med. For at undgå sår og rifter, bør du vælge en såkaldt ”double edge” barberblad eller en almindelig skraber.

Barberingsmaskine

Start med at vaske området du vil barbere med varm vand og en mild sæbe. Hvis du bruger barberblad, skal du bruge barberskum og lade det sidde et par minutter. Begynd med små, korte bevægelser at skrabe hårene af.

Skrab med hårene for at undgå irritation. Vask barberbladet med vand, når det bliver fyldt af hår og skum. Vask ansigtet med koldt vand, når du er færdig. På den måde lukker du porerne, hvilket mindsker uren hud.

1 kommentar til “Guide til simpel barbering”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *