stil

Investér i minimalisme og spar penge

dd33

Den nye tendens, hvor vi i Danmark og mange andre steder i Vesten er begyndt at dyrke minimalisme, går hånd i hånd med de principper om bæredygtighed og nedsat forbrug, som vi er blevet opmærksomme på i forbindelse med klimakampen.

Minimalisme er derfor ikke længere kun en modemæssig trend og en måde at leve på. Det er også et ideologisk og socialt valg, hvor man gennem sine beslutninger som forbruger er med til at vende en negativ udvikling til noget mere positivt. Og dette er utrolig prisværdigt.

mtb

Minimalisme kan koste penge

Hvis man skal leve rigtig minimalistisk, er det nødvendigt at lægge sin livsstil lidt om. I længden er idéen med dette selvfølgelig, at man skal nedsætte sit forbrug drastisk. Men paradoksalt nok kan denne omlægning på samme tid godt komme til at koste lidt penge.

For minimalisme handler i høj grad om at erstatte kvantitet med kvalitet. Og det kan godt kræve nogle lidt større økonomiske investeringer her og nu. Disse vil til gengæld tjene sig selv ind i det lange løb, når man kan bruge de samme ting i mange år uden hele tiden at skulle skifte dem ud.

Eksempler på minimalistiske investeringer

Men hvad kan de være, disse investeringer der i længden fremmer minimalismen og derfor gør, at man sparer penge? Der er mange eksempler. For eksempel kunne det være at investere i en rigtig god cykel, så man kan køre mindre i bil og måske i længden helt droppe bilen.

Det kunne også være at renovere sit hjem, så det er bedre isoleret. På den måde bliver ens forbrug af varme langt mindre. Det er både godt for pengepungen og miljøet. Eller det kunne være at købe nogle rigtig gode vinterstøvler, som man kan nyde godt af i mange år.

penge

Lån dig til minimalisme

Har man ikke lige pengene på hånden til at træffe de gode, minimalistiske valg, så er der råd. For det er faktisk muligt at finansiere den ny og bedre livsstil ved at tage et lån. Her vil mange måske være lidt skræmte over at skulle kaste sig ud i online lån. Men faktisk er det muligt at få nogle enormt fordelagtige lån uden renter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *