Bål

Et godt sikkerhedsnet er det aktive valg i forhold til en simpel hverdag

dd33

I bestræbelserne på en minimalistisk livsstil, hvor det nære og enkle er i højsædet og hvor vi aktivt vælger at fokusere på hverdagens små glæder, da er det vigtigt at vi føler os trygge. Tryghed er mange ting og kommer for de fleste i forskellige former. Den subjektive tryghedsfølelse er nødvendig, hvis vi skal kunne leve op til et minimalistisk ideal. Det handler om at forstå de forskellige mekanismer, som er med til at give os plads til ro og enkelthed i hverdagen. Det handler om det gode netværk, tryghed i vores jobsituation og ikke mindst sikkerhed i den situation at vi mister vores job. I det følgende kan du læse med om de parametre, som kan være med til at gøre en forskel i forhold til din følelse af tryghed.

Tætte familierelationer

For mange mennesker er det altafgørende at de har nogle tætte familierelationer, som kan være med til at give en følelse af samhørighed og et sted at høre til. Det er derfor vigtigt at være god til at pleje de nære familierelationer i en minimalistisk hverdag. Din familie er en del af dit sikkerhedsnet og helt bestemt en medvirkende faktor i forhold til at have ro i maven og i hovedet i en hvilken som helst hverdag.

Gode venner

Nære relationer kan også opstå i form af gode venskaber. Mange mennesker sidesætter deres venskaber med familie – og med god grund. Venner er nemlig de mennesker i din umiddelbare nærhed, som du selv vælger. Sådan er det ikke med familie. Her har du altså mulighed for at farve dine relationer i en positiv retning. Det betyder, at du har potentialet til at danne en tæt og nær ring omkring dig selv og dit privatliv. Den nære relation og sikkerheden i den bliver pludselig mere værd, når i er en stor gruppe af individer med samme forudsætninger og gode bånd.

sammenhold

En solid base på hjemmefronten

Det er i alle henseende altid en god ide at danne sig en tryg og god base på hjemmefronten. Det handler blandt andet om at behandle hinanden ordentligt i jeres nære familie, men i lige så høj grad om at skabe de rigtige rammer i hjemmet. Det kan være tradition for fælles middage uden smartphones, og andre skærme, det kan være i forhold til hygge hver søndag og det kan være at slå dørene op for venner og familie i en højere grad end normalt. Ved at bruge sin energi på at skabe den perfekte stemning og tryghed i hjemmet, vil du givetvis styrke din position og dit indre følelsesliv i en mere rolig og afbalanceret retning, med plads til det enkelte.

Sikkerhed på jobfronten

Ro i hverdagen handler også om tryghed i din jobsituation. Er du i en usikker position, eller formår du ikke at hvile i dit job, så vil det helt sikkert smitte af på dit overskud på hjemmefronten. Derfor er det super vigtigt, at du føler dig godt tilpas i dit job, at du tager eventuelle problemstillinger op, når de presser sig på og at du lader jobbet blive på din arbejdsplads, når du er hjemme privat.

par med hånd

Medlem af en a-kasse

En måde at få en større ro omkring din jobsituation kan være ved at blive medlem af en god a-kasse. Den gode a-kasse er nemlig din sikkerhed i de situationer, som du ikke selv kan styre. På den måde kan du med god ro i maven og med tillid til dit sikkerhedsnet få en langt mere minimalistisk og harmonisk hverdag op og stå.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *