regnskab

Minimalistisk hverdagsøkonomi

dd33

Den minimalistiske livsstil handler om det enkle og simple. Om at finde ro i hverdagen. En af de ting som i høj grad spiller ind på vores hverdag, er vores økonomi. Økonomi er for mange en kilde til bekymringer. Noget som kan give spekulationer og få os til at stresse. Derfor er det vigtigt at have en sund økonomi og sørge for at tage fornuftige beslutninger, når man skal ud og bruge penge. En af de tungere poster i budgettet er bilen. Men med lidt omtanke behøver det faktisk ikke at være så dyrt.

penge

Den økonomiske bil

Der findes flere biler på markedet, som passer godt ind i den lille økonomi. Det handler om de såkaldte minibiler. Disse har meget lave udgifter i vægtafgift og kan ofte køre langt på literen, hvilket kun bidrager til den økonomiske værdi. Et eksempel på en sådan bil er en Skoda citigo. Den lille bybil passer perfekt ind i ideologien om den minimalistiske livsstil, hvor man er til det simple og enkle. Bilen er billig i omkostninger, den forurener mindre og så har man med den lille størrelse nemt ved at parkere.

Find det billigste brændstof

Har man en bil, som kører på enten benzin eller diesel, er man påvirket af de konstant stigende og faldende priser på brændstof. Priserne kan svinge med et par kroner pr. liter, hvilket kan gøre en betydelig forskel for, hvor store dine udgifter til brændstof bliver. Ofte er det dog sådan, at priserne følger et bestemt mønster. Din lokale tankstation kan således måske være billigst onsdag morgen. Hold derfor øje med priserne hver gang du kører forbi og find frem til, hvornår benzinen er billigst. Så kan du i det lange løb spare dig selv for flere hundrede kroner.

Husk at udnytte de gode fordele

Bruger man sin bil til og fra arbejde og har man mange kilometer hver vej, så skal man huske på at udnytte en af de fordele, man har som bilejer. Man kan nemlig spare penge med kørselsfradraget, som man er berettiget til, hvis man har mere end 25 km til sit arbejde. Ved at spare der hvor man kan, er det relativt nemt at holde udgifterne til bilen nede – helt i tråd med den minimalistiske hverdagsøkonomi.

bil

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *