tur-med-hunden

Sådan sikrer du dig en rolig og stabil tilværelse, hvis du mister jobbet

dd33

 

Er man i den arbejdsdygtige alder, vil en stor del af ens tilværelse med al sandsynlighed blive tilbragt på arbejdspladsen. Derfor er den mest optimale situation, at man har et job, man kan lide og holder af at bruge sin tid på. Men vi arbejder også for at tjene penge, så vi kan opretholde en vis levestandard. Mister man sit job uden at have forberedt sig på det, kan man derfor havne i en uheldig situation, hvor man er nødt til at ændre sin måde at leve på markant. Derfor er det vigtigt at sikre sig i tilfælde af, at uheldet skulle være ude. Det gør du ved at tilmelde dig en a-kasse

Vær sikker på en indkomst hvis du mister dit job

I Danmark er man som udgangspunkt berettiget kontanthjælp, når man mister sit job. Har du ikke tilmeldt dig en a-kasse i tilstrækkelig tid, inden uheldet var ude, vil det derfor være denne ydelse, du modtager på en månedlig basis.

Kontanthjælpsydelsen er et relativt lille beløb, som først og fremmest har til formål at dække de allermest livsnødvendige udgifter. For at kunne gøre sig berettiget til kontanthjælp, kræves det i øvrigt, at man ikke har nogen formue i form af eksempelvis opsparing eller øvrige værdier, som nemt kan omsættes til penge. Kontanthjælpsydelsen er derfor tiltænkt dig, der absolut ikke har nogen anden måde at betale din basale udgifter på.

cappucino

Det er derfor ikke nemt at leve at kontanthjælp, og mange kontanthjælpsmodtagere kan være nødt til at vende hver en krone for at få økonomien til at løbe rundt. Det er derfor heller ikke en situation, man skal ønske sig at stå i. Tilmelder du dig en a-kasse i tilstrækkelig tid, inden du af den ene eller den anden årsag mister dit job, bliver du i stedet berettiget til dagpenge.

Dagpengesatsen er betydeligt højere en kontanthjælpssatsen og gør det således muligt at opretholde en væsentligt bedre levestandard, hvis man skulle være uheldig og miste sit job. Det eneste du skal gøre for at gøre dig berettiget til kontanthjælp er at tilmelde dig en a-kasse og betale den månedlige ydelse for at være medlem.

Værdien i at føle sig sikker

Det at miste sit job vil i langt de fleste tilfælde komme som en overraskelse. Derfor er det også rart at have vished om, at hvis det skulle ske, så kan man føle sig sikker på at kunne opretholde en nogenlunde stabil levestandard, indtil man igen kan tilslutte sig arbejdsmarkedet. Derfor er der ikke kun økonomisk værdi i at tilmelde sig en a-kasse. Sætter du pris på at nyde en rolig og stabil tilværelse, hvor du har, hvad du har brug for og ikke behøver at bekymre dig om din økonomi og eventuelle økonomiske skrækscenarier, er det endnu et godt argument for at tilmelde dig en a-kasse.

Det at være tilmeldt en a-kasse giver mening på samme måde, som det at have en hvilken som helst anden forsikring giver mening; det er ikke sikkert, at man får behov for at gøre brug af den, men bare det at vide, at den er der kan give en ro i hverdagen.

Forskellige a-kasser

I Danmark er der rigtig mange, som er medlem af en a-kasse. Derfor er der også over tid kommet en del a-kasser til. De fleste a-kasser specialiserer sig inden for en specifikke branche eller en specifik række af brancher, og det vil således ofte være din branche, der kan være med til at afgøre, hvilken a-kasse, der er den rette for dig.

arbejde-tablet

Eksempelvis kan nævnes CA, som er en a-kasse, hvis medlemmer primært er ansat indenfor ledelse, økonomi, HR og kommunikation. Men der findes en lang række forskellige a-kasser at vælge imellem, som vær især kan tilbyde noget særligt. Det er derfor en god idé at bruge lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige a-kasser og deres tilbud, inden du melder dig ind.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *