krydderier

Sådan skaber du ro og orden i dit køkken

dd33

Nogle gange føles det som om at uanset hvor meget man rydder op derhjemme og i køkkenet, så føles det altid rodet. Tit er det dog kun fordi man har mistet overblikket over hvad man har og ofte kan det hele ændres ved at gå alt efter i sømmene. Her kommer et par fif til hvordan du kan skabe mere orden i dit køkken.

Få sorteret dine skabe i bund

Én måde at skabe noget orden i dit køkken på, er ved at gå gennem sine skabe. Når du gør de,t vil du først og fremmest få et overblik over hvad du har liggende. Måske har du en ekstra pose farin eller ris gemt bagerst i skuffen. Du vil derfor også undgå at købe noget du egentlig allerede har derhjemme, men som er blevet skubbet bagud og derfor måske først bliver fundet når det er for gammelt.

køkken

Det næste skridt kunne være at finde nogle beholdere til dine produkter, så de er mere synlige og måske nemmere at stakke uden at man mister overblikket over hvad man har. Finder du nogle rigtig fine krukker til madopbevaring, kan nogle af fødevarerne måske endda komme ud af skabet eller skuffen og op på en hylde. Det vil også skabe mere plads i skabene.

Mens du går køkkenet igennem, så se om du har fået samlet dig nogle ting du ikke længere bruger. Det kan være du har fået et par glas i gave, som bare står og samler støv. I stedet for at optage din skabsplads, så sælg dem eller giv dem til genbrug. Hvis du ikke er helt sikker på om du kan undvære de ting du har fundet, kan du til at starte med sætte dem ned i kælderen, skuret, eller andet og se hvor tit du får brug for dem.

Skab orden med magneter der giver rene linjer

For at få en følelse af orden, er det også godt at prøve at skabe rene linjer i dit køkken. Prøv at rydde nogle overflader. Så snart dine ting har deres faste pladser og man tydeligt kan se at det er der de hører til, vil dit køkken virke mere ordnet og renere.

svamp

Noget som mange ofte bare ender med at smide hvor end der er plads, er de ting der skal bruges til opvasken. Men der findes mange smart løsninger til hvordan du kan give karkluden og opvaskebørsten en fast plads i køkkenet. For eksempel findes der magneter der kan sættes på håndvasken, så der altid er et sted at hænge ens karklud. De findes både til runde og firkantede håndvaske. Der findes sågar nogle lavet til opvaskebørster og svampe.

 

Når de fint hænger på siden af vasken giver det dem også mulighed for at dryppe ordentligt af, så de kan tørre og holde sig gode i længere tid. På den måde undgår du også bedre de ildelugtende svampe, der har været halv fugtige i alt for lang tid og hvor bakterierne så har haft fri leg i dem. Du kan finde magneterne her: https://dk.brisingi.com/reenbergs

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *