arkitektur

Lev det simple liv

dd33

Som en stærk kontrast til de senere årtier lever i stigende grad det simple liv. For blot tyve år siden handlede det om at vise hvad man havde. Alle tasker skulle have logoer på så man kunne se hvilket mærke de havde. Desuden skulle alle snakke om hvor mange penge de havde. Derudover tog folk også på lange rejser rundt i verden. Det er ikke helt så udbredt mere, hvilket blandt andet skyldes klimaforandringer. Folk er blevet mere bevidste om, at det ikke er en god ide at leve i overflod da det er noget, som ikke er godt for vores planet. Konstant at leve i luksus og købe alt det man vil have er ikke godt for nogen da det er med til at tære på klodens ressourcer. Derfor er folk efterhånden vågnet op og gør noget ved det. Det er i langt højere grad blevet udbredt at leve et minimalistisk liv. Det betyder ikke, at folk går rundt og lever asketisk. Det betyder blot, at folk er mere opmærksomme på at leve på en måde der ikke gør noget dårligt for verden. Man bør ikke købe mere end man har brug for og man køber måske endda genbrug når der er mulighed for det.

Gør dine handlevaner minimalistiske

Når man handler er det ofte her man kan gøre en forskel for miljøet. Der er visse ting vi kan lægge i kurven, som skader naturen og klimaet mere end andre. Derfor bør man altid tage det gode valg når man handler ind. Det er med til at gøre en tjeneste for os alle sammen. Derfor er det vigtigt, at vi alle er med til at gøre denne forskel. Det mest simple man kan gøre er slet og ret at tænke mere minimalistisk. Det handler om at tænke minimalistisk således, at man ikke tænker i for meget luksus. Man skal købe det man har brug for og ikke mere. Det er altid vigtigt, at man ikke bliver fristet af diverse varer lavet af plastik.

frø

Meget ofte er der billige varer sat sammen i en stor blanding i kurve i supermarkedet. Dem kan man så købe og nyde hvordan de kan gøre, at man får det lidt sjovt. For det kan være, at der er en sjov ting der kan gøre det lidt sjovere at bage. Måske køber man den og finder først efterfølgende ud af, at man jo aldrig bager. Det er et klassisk eksempel på at købe mere end man har brug for. Man bør altid planlægge hvad man køber på forhånd da det er med til at gøre, at man ikke kommer til at købe andre ting, som man slet ikke har brug for. Brug noget tid på at lave en god og realistisk huskeseddel, hvor der står alle de ting du har brug for at købe.

Giv også minimalistiske gaver

Det er ikke kun i forhold til de ting du køber til dig selv, at du kan gøre en forskel. Også når du køber til andre kan du vælge at handle minimalistisk. Det er miljørigtigt at give kryptovaluta i gave, da det ikke er en fysisk ting.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *