Stats

Få dine penge til at vokse med et minimum af investering

dd33

Flere og flere mennesker begynder at investere deres penge i stedet for at lade dem stå i en opsparing i banken. Det skyldes selvfølgelig det indlysende, at bankerne typisk ikke har nogen indlånsrente, og at du derfor ikke tjener noget som helst ved at have dem stående på en konto. Derimod har du gode muligheder for at tjene penge ved at investere dem – om end du naturligvis har også har en risiko for at tabe penge.

Det kræver den rette viden fra starten at investere sine penge fornuftigt, og selvom du kun investerer få kroner, er det væsentligt at være godt klædt på.

Penge

Hvordan kommer du godt fra start?

Det kan være lidt uoverskueligt at komme i gang med at investere, da det ikke er noget, du gør fra det ene øjeblik til det andet. Du skal sætte dig grundigt ind i, hvad du ønsker at investere i, og hvordan bevægelserne og fremgangen er på det konkrete marked. Du kan også vælge at tale med mennesker, der tidligere har foretaget investeringer og høre, hvilke erfaringer de har gjort sig. 

Derudover er internettet helt afgjort din ven i investeringssammenhæng, og brug gerne nogle uger eller måneder forud for investeringen på at finde ud af, hvilket område der kunne interessere dig, og hvad du gerne vil investere i. Derefter skal du lære at tyde aktiekurser og statistikker og herefter følge dem i en længere periode for at få en fornemmelse af, hvad du kan forvente. 

Det er også en god idé at begynde at læse lidt litteratur eller aviser, der beskæftiger sig med netop investeringer. 

Investering

Vær bevidst om risikoen

Du skal selvfølgelig investere penge med henblik på at vinde flere af dem. Men du skal samtidig være bevidst om risikoen for at tabe dem, og du skal være villig til at gamble med dine penge. Hvis du spinker og sparer for at få råd til dagen og vejen, er det derfor ikke en god idé at investere dine penge, da du risikerer at miste det hele. 

Invester derfor på et tidspunkt, hvor du føler, at du har økonomisk råderum til det. Du skal nemlig kun investere dét, som du har råd til at tabe igen. 

Og så må du ikke forvente, at du tjener penge på dag 1. Det tager som altovervejende udgangspunkt tid at lære at investere, og du vil opleve op- og nedture for dine investeringer. Det handler om at kunne lure markedet og gennemskue, hvad der foregår, og særligt hvad der kommer til at ske på den lange bane. Det er ikke en øvelse, du tillærer dig over natten. Det er dog heller ikke en umulig disciplin, og med den rette mængde motivation, dedikation og disciplin, har du alle chancer for at blive rigtigt dygtig ud i investeringsdisciplinen.

Læs mere her om, hvordan du investerer, og hvordan du håndterer det hen ad vejen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *