jagt

Hav fokus på det der betyder noget

dd33

Det at blive minimalist er et livsvalg. Det er et valg man bevidst tager for at give mere plads til lige præcis de ting, som egentlig betyder noget for en. Hvad de betydningsfulde ting helt præcist er kommer meget an på individet selv. 

Her kan du læse lidt mere om hvilke forskellige former for ting, der kan være vigtige for visse personer. Måske du selv kan blive lidt klogere på, hvad det er for nogle ting der egentlig betyder noget for dig. 

opsparing

Gode oplevelser

Når man vælger at leve minimalistisk, så bruger man også lige pludselig meget færre penge på unødvendige ting og sager, som for eksempel brugskunst og alt muligt andet bras, som man alligevel bare har liggende i bundet af sit skab. I stedet for har man mulighed for at fokusere på det der egentlig betyder noget for en, som for eksempel gode oplevelser.

Nogle af de gode oplevelser kan være at tilbringe mere tid sammen med dem man holder af. Kunne du godt tænke dig at tilbringe mere tid sammen med dine venner eller familie? Vil du gerne have nogle flere gode middage og restaurant besøg sammen med dem?

Eller måske vil du bare gerne have flere gode stunder med dig selv? Holder du for eksempel af at smutte en tur i biografen alene og brede dig ud på flere sæder på én gang?

Eller hvad med en god ferie sydpå. Er det mon noget som du savner lidt og gerne vil have mere af i dit liv?

Når man lever minimalistisk, så har man lige pludselig mulighed for netop at gøre flere af de ting, som egentlig betyder noget for en og bringer en glæde i livet. Og de ting er som regel nogle gode oplevelser. 

Hobbyer

En anden dejlig ting ved at blive minimalist er, at man lige pludselig har bedre råd til at begynde at gå op i sine hobbyer. En hobby kan jo sagtens gå hen og blive lidt smådyr at gå op i og derfor holder vi ofte låg på os selv i længere tid, fordi vi helst ikke vil bruge for mange penge og begynde at gå i minus over den. Det er selvfølgelig en stor skam, fordi vi dermed fratager os selv noget, som egentlig kunne give os en masse glæde i livet. 

Har du en helt særlig hobby, som du går op i? Det kan for eksempel være, at du går meget op i origami, maling, hækling, fiskeri eller jagt. I så fald har du sikkert nok op til flere gange måtte lægge bånd på dig selv, fordi du ikke ville overdrive med dankortet og begynde at trække i minus.

Med en minimalistisk tilgang til hverdagen vil du hurtigt kunne frigøre langt flere penge, som du ville kunne bruge på lige præcis det du har lyst til. 

rejse

Lad kontoen gå i plus

Måske har du ikke noget bestemt, som du har lyst til at købe. Måske har du egentlig bare lyst til at se din opsparing og lønkonto stige og stige. Det er også en helt okay måde at leve på og det er skam en lige så god grund som enhver anden til at tilegne sig en minimalistisk tilgang. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *