Pak campingstolen og kom afsted

Bare dig og en campingstol – sådan holder du minimalistisk sommerferie

dd33

Kender du det, at man kommer hjem fra ferie og faktisk overhovedet ikke føler sig udhvilet og klar til at genoptage hverdagen?

Det hænger ofte sammen med, at vi i vores ferier ikke holder egentlig fri. Vi bliver bombarderet med sanseindtryk og vi styrter land og rige rundt for at opleve stranden, museer, Tivoli og ofte flere forskellige rejser, men det er der heldigvis råd for.

Lad campingstolen stå og hold staycation

Minimalistisk camping

Camping er en rigtig god måde at komme væk fra hverdagens stress og jag, og derfor er det også en fantastisk måde at komme væk fra al den stress og jag, der let kan komme til at fylde din ferie, men hvis du skal have noget ud af roen, bør du overveje en minimalistisk campingtur.

Minimalistisk camping er et godt alternativ til at tage på campingplads, hvor du er omgivet af larmende børnefamilier og pensionister, der vandrer frem og tilbage mellem campingvognen og iskiosken.

Du bytter campingpladsen ud med et mere øde skovområde, hvor du må slå dit telt op, og derfra er det bare dig, trangia-sættet og måske en campingstol. Du kan selvfølgelig tage din kæreste, kone, børn eller nogen venner med, og det er en rigtig god måde, og du er næsten 100% garanteret, at vende hjem fra din minimalistiske campingtur veludhvilet og lidt mere klar til hverdagen.

Staycation

Kender du udtrykket ”ude godt, men hjemme bedst”? Betegnelsen ”staycation”, der kommer fra sammentrækningen af ordene ”stay” og ”vacation”, ramte Danmark en gang efter finanskrisen, og det er 100%, hvad det lyder som. Staycation er kort sagt at holde ferie derhjemme.

Fordelen ved at holde staycation er, at du ikke skal tage stilling til et nyt sted, ny mad og en ny kultur. Og da du allerede er ekspert i hvad de bedste ting i nabolaget er, så du behøver ikke konsultere en lang række rejseguides for at finde ud af, hvad du skal lave i løbet af dagen.

Staycation kan især anbefales, hvis du bor i en storby med mange tilflyttere som for eksempel København, Aarhus eller Odense. Det lyder måske underligt, men fordi alle enten tager i sommerhus eller på ferie, så er de større byer nærmest affolkede, og det giver en helt ny stemning.

Hold sommerferie i Danmarks mindste sommerhuse

Minimalistiske sommerhuse

En tredje mulighed er, at finde et lille sommerhus. Fordelen ved de små sommerhuse, er at du er garanteret en rolig, minimalistisk indretning, simpelthen fordi der ikke er plads til andet.

I det danske land er der rigtig mange meget små sommerhuse, men du får højest sandsynligt brug for at konsultere en udlejningsportal for sommerhuse, men da Danmarks mindste sommerhuse ligger i størrelsesordenen seks til tolv kvadratmeter, burde der bestemt være rig mulighed for at finde noget, der falder i din smag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *