Cigaret

Minimalistiske vaner du bør tilegne dig for at leve det ultimative minimalistiske liv

dd33

Så du vil gerne være minimalist? Et minimalistisk liv kan se meget forskelligt ud afhængigt af hvem det er der lever det. Men minimalistisme handler i bund og grund om at leve efter en mentalitet om kun at have det i ens liv, som man her brug og bringer en glæde. 

Læs med her for at se hvordan du kan leve efter den ånd og dermed leve det ultimative minimalistiske liv.

Penge

Led efter måder du kan forbruge mindre

Det er helt okay (og endda en god ting) at være en læseglad person og nyde at sidde med en bog i hænderne. Men behøver du også eje bogen? 

Der er ofte en del alternativer vi kan benytte os af, når det kommer til at leve det liv vi gerne vil leve – samtidig med at vi undgår at forbruge en masse og dermed leve et mere rodet (og mindre minimalistisk) liv. 

Med hensyn til bøgerne kunne det for eksempel være, at du i stedet kunne låne den på det lokale bibliotek? Eller måske du i stedet for at have en fysisk kopi kunne nøjes med en digital variant? På den måde ligger bogen ikke og fylder i en vindueskarm eller støvet bogreol, når du er færdig med at læse den. 

På samme vis kan du ændre din livsstil på andre måder, så du forbruger meget mindre. Læg for eksempel de almindelige cigaretter fra dig og begynd at bruge el cigaret i stedet for. Med lidt E juice kan du hurtigt få dit nikotin fix og undgår at smide dine smøger rundt omkring i verdenen som små fodspor – og så er det endda også meget sundere at ryge e cigaret end almindelige cigaretter.

Vent en dag før du køber

Vi kender alle følelsen af at være grebet i øjeblikket og købe noget, simpelthen fordi vi står med varen mellem hænderne. I sådanne øjeblikke kan det bære ekstra svært at spørge sig selv, om man egentlig gerne vil have dette produkt? 

Gør det derfor til en vane for dig selv altid at vente en dag, før du bruger dine penge på en bestemt vare. Hvis du stadig drømmer om den slikpose, du så nede i supermarkedet, dagen efter, så er det formentlig fordi du virkelig gerne vil have slik.

I så fald er det helt okay at købe posen, fordi det virkelig er noget du gerne vil have og slikposen kan give dig positivt indhold i dit liv. Hvis du til gengæld har glemt alt om den (eller din mund måske bare ikke længere løber i vand ved tanken om den), så er det et rigtig godt tegn om, at du blot var fanget af øjeblikket. 

Kort og penge

Din pung bliver gladere af at du lever minimalistisk

At tilegne sig denne vane med at vente en dag, før du køber, er samtidig en meget god finansiel strategi. Du kan ende med at spare rigtig mange penge ved at du simpelthen venter en dag, før du hiver kortet frem af pungen. Og på den måde ender du også med et meget mindre rodet klædeskab og hjem. 

At leve et minimalistisk liv kan generelt være en meget god måde at spare penge på – eller i det mindste blive mere tilfreds med den måde du faktisk bruger dine penge på. 

Alt for ofte ender vi ud i en situation, hvor vi bruger penge på ting, der ikke interesser os eller bringer os glæde. Tag magten tilbage i dit liv (og over dine pung) gennem en minimalistisk tilværelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *