Minimalisme

Hvad går det egentlig ud på?: Misforståelser om minimalisme

dd33

Minimalisme er et vidt begreb, som kan dække over en masse forskellige ting. Selv når man fokuserer på minimalismen specifikt i forhold til ens måde at leve på og indretningen af ens hjem, så er begrebet stadig rigtig bredt, da det kan inkludere alt fra det at leve i et minihus til at indrette sit hjem efter feng shui reglerne.  

Det sker dog nogle gange, at folk misforstår, hvad et minimalistisk liv/indretning egentlig er. Derfor får du her en hurtig gennemgang af de to største områder af minimalismen, som folk ofte misforstår. 

Et sundt smil

1. Du skal smide alle dine ting ud 

Selvom en af elementer i minimalisme er, at man ikke indsamler en helt masse overflødige ting, så er det ikke ensbetydende med, at man netop ikke må eje noget; du skal bare tage stilling til, hvad du egentlig har brug for, og hvad der bringer dig glæde. 

Skærer du f.eks. tænder, så bør du købe en hård bideskinne, da du netop har brug for den. Der går ikke noget af en minimalistisk livsstil, når man køber en hård bideskinne, da det netop en brugbar ting, som er nødvendig i ejerens liv. 

Men omvendt så bør man måske tænke en ekstra gang over sine indkøb af ting såsom tøj eller brugsgenstande, da de netop ofte blot bliver overflødige ting.

Minimalistisk hjem

2. Minimalisme er rene linjer og hvide overflader 

Selvom minimalismen klart kommer til udtryk i f.eks. den nordiske stil, som er præget af rene linjer og hvide overflader, så er dette ikke definitionen på minimalisme. Du kan nemlig leve minimalistisk på mange forskellige – og farverige – måder. 

En minimalistisk indretning kan sagtens bestå af farverige genstande og snørklede designs. Det minimalistiske ligger nemlig i, at genstandene har speciel betydning for ejeren, og at de ikke bare har dem uden nogle særlig grund. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *