koekken

Minimalistisk madlavning

dd33

Minimalisme er blevet et utroligt populært koncept i alle aspekter af livet. Særligt efter at den skandinaviske og meget minimalistiske indretning har vundet indpas i hele verden, har de minimalistiske tendenser i den grad taget fart. Det gælder også det nordiske køkken, der netop er minimalistisk, lækkert og med få råvarer i et perfekt mix.

raavarer

Det nordiske køkken

Det nordiske køkken kan betragtes som et køkken, hvor man går tilbage til rødderne, og hvor fokus er på enkle og gode råvarer. Der er desuden stor fokus på glemte sorter og arter samt brug af gamle forarbejdningsmetoder i fusion med nye idéer i køkkenet. Der fokuseres desuden meget på lokale egnsretter og regionale grøntsagssorter. Med andre ord kan det nordiske køkken betragtes som et fusionskøkken, hvor gammelt og nyt mikses sammen, og hvor der fokuseres på smag og enkelthed. 

Og det nordiske køkken har i den grad vundet indpas i også det internationale gastronomiske univers, hvor danske råvarer og den enkle æstetik bliver  rost til skyerne i diverse gastronomiske magasiner. Desuden er flere danske restauranter med fokus på det nordiske køkken blevet nævnt i Michelin guides samt anbefalet og fremhævet i internationale medier.

Der er altså ingen tvivl om, at det nordiske køkken er populært – og du kan sagtens lære at mestre de nordiske mad-tendenser.

madlavning

Brug en stegeso

En rigtigt god måde at omfavne det nordiske køkken på derhjemme er ved at bruge en stegeso. En stegeso er en slags stor gryde i ler, glas eller metal. De allerbedste er udført i ler, da ler holder bedst på varmen, på smagsstofferne og på aromaen fra maden. Stegesoen har et låg, så alt bliver lækkert, dampet og mørt, når du laver mad i stegesoen.

Når du bruger en stegeso, behøver du ikke bruge ret meget andet, da langt det meste kan puttes i stegesoen og laves sammen. Det er således også en meget enkel måde at lave mad på, ligesom maden i øvrigt passer sig selv i ovnen. Du kan også lave lækre grydebrød i din stegeso, du kan tilberede grøntsager sammen med kød, og fælles for det hele er, at du får mad, der er ekstremt lækkert tilberedt, og som samtidig er smør-mørt og lækkert.

Du kan finde masser af stegeso opskrifter på nettet, så du kan blive inspireret til virkelig at gå på jagt i det nordiske køkken. Kun fantasien sætter grænser, og du kan være helt sikker på at imponere dine gæster med dine nye gastronomiske evner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *