Shopping

Spar penge i hverdagen ved at tænke minimalistisk

dd33

Kommer du ofte til at købe ting, du alligevel ikke får brugt, eller bliver der ofte handlet lidt for meget ind, så noget af maden ender med at blive smidt ud? 

Spild er synd, og det er både dårligt for miljøet og for pengepungen. Ved at tænke minimalistisk og kun købe det, man i virkeligheden har brug for, kan man spare mange penge. Dette er penge man i stedet kan bruge på gode oplevelser eller ferier med sin familie. 

Med en minimalistisk levestil er der meget at vinde, og ingenting at tabe. Det giver ingen mening at have for meget af noget, og derfor kan en grundig gennemgang af alle udgifter være lige det, dig og din familie har brug for. 

Shopping

Få overblik over økonomien

For at spare penge i hverdagen er det essentielt at vide, hvor pengene bliver brugt. Bliver pengene brugt i supermarkedet, på impulsindkøb i tøjforretninger eller bliver pengene brugt på cafe og restaurant besøg? 

Når man ved hvor pengene bliver brugt, kan man bedre tage stilling til, hvilke køb der er vigtige for en selv, og hvilke der ikke er. Køber du f.eks. altid en ny top, når du er inde i byen, men får du den i virkeligheden aldrig brugt, kunne dette være et godt sted at starte med at spare. 

https://www.finansielt.dk kan du læse mere om privatøkonomi og få råd til, hvordan du kan spare penge i hverdagen. 

Men det er ikke kun impulskøb og restaurantbesøg, der kan være hårde for økonomien, det kan de faste udgifter også. Mange tænker ikke over de beløb, de helt automatisk betaler hver måned, men der kan være mange penge at spare, hvis man f.eks. kigger sine forsikringer og mobilabonnementer igennem. 

Handl billigt ind 

Der er mange måder at spare penge på i hverdagen, og en af de måder kunne f.eks. være at handle billigt ind. Supermarkederne udsender hver uge tilbudsaviser, og i disse er der mange penge at spare. Hvis du har mulighed for at handle i flere forskellige supermarkeder, kan du derfor opnå store rabatter og dermed komme lidt nemmere gennem måneden. 

Derudover holder butikker og webshops ofte udsalg, og du kan her spare mange penge på tøj og sko ved at vente med at handle til udsalgene starter. For mange butikkers vedkommende er der udsalg en gang hvert kvartal, og det er derfor muligt at finde nogle gode ting, uden at skulle vente alt for længe på dem. 

Hvis du kunne tænke dig at købe tøj til ekstra gode priser, findes der flere dage mærkedage, hvor det er med at slå til. På f.eks. Black Friday, Cyber Monday og det nye Singels day, er det muligt at kunne finde fede ting til næsten ingen penge.

Hundefoder

Småt er godt

Minimalisme går ud på, at småt er godt. Med færre ting i hjemmet har man både mindre rod, og mindre man skal tænke på. Men i hverdagsøkonomien tegn er stort nogle gange det bedste. Det kan ofte bedst betale sig at købe det store glas med kaffe, den store müslipakke og den kæmpe pose med hundefoder. Der er nemlig ofte penge at spare ved at købe den store udgave, og når tingene ikke har en kort holdbarhedsfrist, giver det god mening at købe den største version. 

Køb f.eks. en billig foderspand, hvor den store pose med hundefoder kan være. Ved køb af den store pose sparer du både penge og det plastisk, som flere poser vil kræve.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *