legetøjsfår

Guide: indret et minimalistisk og harmonisk børneværelse

dd33

Når mange af os tænker på børn, så tænker vi tit på knald på farverne, glimmer og mønstre. Og små børn kan da også rigtig godt lide ting med masser af farver og former. Det gælder især, når det kommer til deres legetøj. Men der er en forskel på det, barnet leger med, og så dets omgivelser.

For mens barnet har godt af at blive stimuleret med en masse indtryk, når det leger, så har det på den anden side rigtig godt af at have ro og stabilitet omkring sig i sit hjem og ikke mindst på sit værelse. Desværre er der mange forældre, som ikke tænker over det, når de indretter børneværelset.

seng i børneværelse

Milde farver og rene linjer

Børneværelset er et sted, hvor barnet skal lege og sove. Det er derfor et sted, hvor der skal kunne fokuseres og fordybes. Og selvom barnet er lille, så lægger det mærke til, om omgivelserne er stimulerende eller ej. Derfor bør man som forælder tænke over at vælge milde farver og rene linjer til rummet.

I stedet for en skrigende pink eller en neongrøn, så kan man med fordel vælge en afdæmpet pastel- eller jordfarve. Disse farver skaber varme og tryghed, og så forstyrrer de ikke øjet. Det samme princip gælder, når det kommer til møbler og legetøj.

Indret, som du selv ville indrette¨

Et rigtig godt tip til alle forældre er i den sammenhæng at tænke over, hvordan de selv ville ønske at indrette deres eget soveværelse. Her ville de fleste vælge lyse og enkle møbler, der ikke forstyrrer øjet. 

Så vælg det samme til barnet. Lad vuggen være hvid i stedet for at male den i en heftig pangfarve. Brug gardiner i en jordfarve, og lad bamsen være brun eller beige i stedet for de andre og mere farverige muligheder. 

farveprøver

Kedeligt er godt

For nogen lyder det en smule kedeligt med simple farver og rene linjer. Men i dette tilfælde er kedeligt faktisk ganske godt. For et lille barn bliver så stimuleret af alt muligt andet, at netop værelset gerne må være helt basalt og en lille smule kedeligt. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *