Online-hjemmeside

Webdesign: Det simple og minimalistiske valg

dd33

Den minimalistiske stil er populær og er at finde mange steder. Særligt i hjem og i design hylder vi minimalismens indbyggede ro, men der er et sted, hvor vi godt kunne bruge lidt mere ”keep it simple”. Og det er på nettet.

Internettet er fuld af larm og farver, der gør indtryk på dig, men kun i korte øjeblikke, før man er videre til den næste historie. Vi får dagligt fortalt en endeløs strøm af nyheder, som fylder i hovedet, og for øjnene faktisk heller ikke ser pænt ud. Bannerannoncer og andre forstyrrelser er kun med til at gøre det sværere at holde fokus. 

Hvis du går og overvejer, om du skal bidrage til det globaliserede internet, så får du her nogle tips til, hvordan du holder det i tråd med minimalismes principper. 

Wordpress

Ny hjemmeside i WordPress

Som nystartet virksomhed eller selvstændig er det utrolig vigtigt at have en tilstedeværelse på nettet. Hvis du ikke findes på internettet og sociale medier, så er det svært at vide, at du eksisterer. Derfor er første tip selvfølgelig at komme på nettet så hurtigt som muligt – men ikke for enhver pris.

Mange tilbyder at hjælpe med at designe hjemmesider, og det er altså en rigtig god ide, hvis du ikke selv føler, at du har hænderne skruet på til webdesign. Det handler nemlig ofte ikke kun om, hvordan hjemmesiden ser ud, om den bliver effektiv, men om mange flere aspekter. 

WordPress er et utrolig populært CMS, som også er meget anbefalelsesværdigt, når du skal have designet hjemmeside. Her er mulighederne nemlig endeløse, og det kan godt lade sig gøre at finde en stil, der emmer af minimalisme og renhed. 

Minimalismens udfordringer

Netop fordi der er rigtig mange krav til en hjemmeside, før fx Googles algoritmer vil vise en hjemmeside i søgeresultaterne, så er minimalismen også udfordret. 

Mange udfordringer består i de krav, som man skal leve op til, fx for at have en hjemmeside, der er optimeret mod Google. Denne proces kaldes søgemaskineoptimering eller SEO, og det er nok ord, du har hørt før. 

For at blive fundet på Google, er der krav som fx lange tekster og de rigtige keywords, linkbuilding og teknikaliteter som brugeroplevelse, hastighed og fejlsider. Derfor kan det også være svært at holde sin hjemmeside til en begrænset mængde ord og sider – for ellers er der ikke nogen, der kan finde den på Google. 

Minimalismen finder altså sine udfordringer i Googles algoritmer, og det kan generelt være svært at holde støj væk. Derfor kan det også hurtigt blive en principsag, om man vil køre et minimalistisk udtryk på sin hjemmeside, hvor less is more, selvom Google vil have more is more.    

arbejdsplads

Vedligeholdelse af hjemmeside 

Har du besluttet dig for at prøve at holde fast i dine idealistiske principper, så vil du helt sikkert få succes og få en flot designet hjemmeside. WordPress er heldigvis et ret tilgivende CMS, hvor man sagtens kan arbejde med at skabe plads og lys. 

Men når du først har en hjemmeside, så kommer der dertil også en masse vedligeholdelse af den. Det er lidt ligesom en bil, der engang imellem skal have et tjek for at sikre, at den kører som den skal. 

Her er det igen en rigtig god ide at lade en mere professionel webdesigner tage sig af det. Du kan fx her tegne en WordPress serviceaftale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *